Projectontwikkeling Bouw Renovatie en onderhoud

1e Paal “Florieëndaal 2e Fase te Naaldwijk” feestelijk gevierd!!

22 februari 2017

Op vrijdag 17 februari 2017 is de "eerste paal" geslagen voor de woningen welke onderdeel uitmaken van de tweede fase Florieëndaal. Dhr. van Wingerden, een toekomstige bewoner, had de eer om de eerste paal te mogen slaan voor de 12 XL herenhuizen.

Hiermee hebben we afgelopen vrijdag niet alleen de start van deze woningen gevierd maar ook de herstart van de wijk. We zijn nu gestart met de 12 stuks XL herenhuizen aan de Fazanterie en zullen tegelijk starten met de 4 stuks twee-onder-één kap woningen aan de Bloementuin.

Het vervolg van de fasering staat op het moment in de verkoop, te weten 8 stuks XL herenhuizen aan de Galderie alsmede 6 stuks twee-onder-één kap woningen.

Voor informatie kunt u terecht bij Van Baar Makelaars, www.vanbaar.nl .

Nieuwbouw Kantoor “Koninklijke Auris Groep” opgeleverd.

22 februari 2017

Aan het Ammanplein te Rotterdam zijn sinds december de deuren geopend van het nieuwe onderkomen voor de Koninklijke Auris Groep. Door de intensieve samenwerking tussen de partners van bouwteam is het centrum van Rotterdam verrijkt met een in het oog springend gebouw, een gebouw wat trots uitstraalt op het Ammanplein.

Tot 2007 was aan het Ammanplein een school van de voorloper van de Koninklijke Aurisgroep, De Koninklijke Amman Stichting, gevestigd. De Stichting en het plein zijn beide vernoemd naar Johan Conrad Amman (1660-1724), die doof geboren werd maar toch zichzelf leerde spreken. Met de realisatie en de opening keert de Koninklijke Auris Groep, na enkele jaren in Gouda gevestigd te zijn, weer terug op deze belangrijke locatie.

Van Zanten bedankt de Koninklijke Auris Groep en alle bouwteamleden voor het plezierig samenwerken.

Duurzame Studentenhuisvesting in voormalig 'klein Belastingkantoor' aan Haags Stationsplein officieel geopend

15 november 2016

bron: KOW/Geste Groep

Bron: KOW/Geste Groep

Bron: RVG Photography

v.l.n.r. Boudewijn Revis (Wethouder Binnenstad, Stadsontwikkeling Kerngebieden en Buitenruimte gemeente Den Haag, Andrea Stevers (Real Estate Manager Geste Groep), Caroline Princen (lid Raad van Bestuur ABM Amro Bank

Den Haag, 25 oktober 2016 – Aan het Haagse Stationsplein (tegenover Station Den Haag Hollands Spoor) is het voormalige ‘kleine’ Belastingkantoor getransformeerd in een gebouw met studentenwoningen. Vandaag (25 oktober 2016) werd het officieel geopend door Caroline Princen, lid van de Raad van Bestuur van ABN Amro Bank. 

In het voormalige kantoorgebouw zijn 155 nieuwe appartementen gerealiseerd.  Deze studio’s variëren in omvang: van 18 tot 32 m2. Daarnaast komt er 750 m2 commerciële ruimte in de plint. Onder het gebouw zijn parkeerplaatsen gerealiseerd voor fietsen, scooters en auto’s. 

Vermindering leegstand, duurzame herbestemming

Het voormalige kantoorpand heeft een nieuwe bestemming gekregen. Hiermee wordt de leegstand verminderd. Er is bewust gekozen voor een ingrijpende renovatie en niet voor sloop.

Caroline Princen, lid van de Raad van Bestuur van ABN Amro Bank, verwoordde het bij de opening van het pand als volgt: “De visies van ABN AMRO en Geste Groep komen mooi bij elkaar. De overtuiging van Geste Groep om bij te dragen aan het vergroten van de leefbaarheid van de stad en het investeren in duurzame renovatie van leegstaande kantoorlocaties en de transformatie ervan naar andere bestemmingen, sluiten goed op elkaar aan.”  

Andrea Stevers van Geste Groep dankte ABN Amro voor het vertrouwen om samen dit project tot een goed einde te brengen en noemde enkele duurzame maatregelen: “Naast het hergebruik van het casco zijn vloeren, gevels en daken nu veel beter geïsoleerd. Uit de af te voeren ventilatielucht wordt warmte teruggewonnen. Samen zorgen deze maatregelen voor een substantiële verlaging van het energieverbruik.” 

Gebouw heet ‘Nog Niet Misschien’

Andrea Stevers memoreerde in haar toespraak de wens van haar in 2014 overleden vader Gerard om Den Haag mooier en veiliger te maken. Hij leeft voort in de naamgeving van het gebouw: “Nog Niet Misschien” (NNM) was een karakteristieke uitspraak van de Haagse ondernemer. 

Het NNM-gebouw is een stoer bakstenen gebouw geworden met een klassiek-moderne uitstraling. Het heeft een duidelijk te onderscheiden plint, verdiepingen en daklijst. In de detaillering komt de ‘witwaarde’ van Den Haag terug: witte banden, gevelstenen en details zijn karakteristiek voor de neo-renaissancistische stijl die kenmerkend is voor ‘Haagse’ architectuur. Aannemer van het project is Van Zanten Bouw in Vlaardingen. 

Over Geste Groep

Geste Groep is actief in de ontwikkeling en exploitatie van onroerend goed. De onderneming ontwikkelt en beheert kantoren, winkels en woningen, hoofdzakelijk in de Haagse regio. Voorbeelden van andere Haagse Geste-projecten zijn De Baljurk en de Haagsche Bluf. 

Bezoek voor een impressie van het studentenhuisvestingsproject www.geste-students.nl of www.abnamro.nl/geste.

Meer nieuws »
Florieëndaal 2de fase te Naaldwijk
Florieëndaal 2de fase te Naaldwijk
Lees meer »
De Eilanden
De Eilanden
Lees meer »
Nieuwbouw Centraal Bureau en audiologisch centrum voor Stichting Koninklijke Auris Groep
Nieuwbouw Centraal Bureau en audiologisch centrum voor Stichting Koninklijke Auris Groep
Lees meer »