Projectontwikkeling Bouw Renovatie en onderhoud

Duurzame Studentenhuisvesting in voormalig 'klein Belastingkantoor' aan Haags Stationsplein officieel geopend

15 november 2016

bron: KOW/Geste Groep

Bron: KOW/Geste Groep

Bron: RVG Photography

v.l.n.r. Boudewijn Revis (Wethouder Binnenstad, Stadsontwikkeling Kerngebieden en Buitenruimte gemeente Den Haag, Andrea Stevers (Real Estate Manager Geste Groep), Caroline Princen (lid Raad van Bestuur ABM Amro Bank

Den Haag, 25 oktober 2016 – Aan het Haagse Stationsplein (tegenover Station Den Haag Hollands Spoor) is het voormalige ‘kleine’ Belastingkantoor getransformeerd in een gebouw met studentenwoningen. Vandaag (25 oktober 2016) werd het officieel geopend door Caroline Princen, lid van de Raad van Bestuur van ABN Amro Bank. 

In het voormalige kantoorgebouw zijn 155 nieuwe appartementen gerealiseerd.  Deze studio’s variëren in omvang: van 18 tot 32 m2. Daarnaast komt er 750 m2 commerciële ruimte in de plint. Onder het gebouw zijn parkeerplaatsen gerealiseerd voor fietsen, scooters en auto’s. 

Vermindering leegstand, duurzame herbestemming

Het voormalige kantoorpand heeft een nieuwe bestemming gekregen. Hiermee wordt de leegstand verminderd. Er is bewust gekozen voor een ingrijpende renovatie en niet voor sloop.

Caroline Princen, lid van de Raad van Bestuur van ABN Amro Bank, verwoordde het bij de opening van het pand als volgt: “De visies van ABN AMRO en Geste Groep komen mooi bij elkaar. De overtuiging van Geste Groep om bij te dragen aan het vergroten van de leefbaarheid van de stad en het investeren in duurzame renovatie van leegstaande kantoorlocaties en de transformatie ervan naar andere bestemmingen, sluiten goed op elkaar aan.”  

Andrea Stevers van Geste Groep dankte ABN Amro voor het vertrouwen om samen dit project tot een goed einde te brengen en noemde enkele duurzame maatregelen: “Naast het hergebruik van het casco zijn vloeren, gevels en daken nu veel beter geïsoleerd. Uit de af te voeren ventilatielucht wordt warmte teruggewonnen. Samen zorgen deze maatregelen voor een substantiële verlaging van het energieverbruik.” 

Gebouw heet ‘Nog Niet Misschien’

Andrea Stevers memoreerde in haar toespraak de wens van haar in 2014 overleden vader Gerard om Den Haag mooier en veiliger te maken. Hij leeft voort in de naamgeving van het gebouw: “Nog Niet Misschien” (NNM) was een karakteristieke uitspraak van de Haagse ondernemer. 

Het NNM-gebouw is een stoer bakstenen gebouw geworden met een klassiek-moderne uitstraling. Het heeft een duidelijk te onderscheiden plint, verdiepingen en daklijst. In de detaillering komt de ‘witwaarde’ van Den Haag terug: witte banden, gevelstenen en details zijn karakteristiek voor de neo-renaissancistische stijl die kenmerkend is voor ‘Haagse’ architectuur. Aannemer van het project is Van Zanten Bouw in Vlaardingen. 

Over Geste Groep

Geste Groep is actief in de ontwikkeling en exploitatie van onroerend goed. De onderneming ontwikkelt en beheert kantoren, winkels en woningen, hoofdzakelijk in de Haagse regio. Voorbeelden van andere Haagse Geste-projecten zijn De Baljurk en de Haagsche Bluf. 

Bezoek voor een impressie van het studentenhuisvestingsproject www.geste-students.nl of www.abnamro.nl/geste.

'Herbestemming Bernadetteschool' opgeleverd

30 augustus 2016

Het project 'Herbestemming Bernadetteschool' is in augustus 2016 opgeleverd. Na het voltooien van de sloopwerkzaamheden aan de oude school, waarbij de monumentale voorgevel en het monumentale trappenhuis zijn behouden, is er een particulier zorgcomplex met 21 zorgappartementen teruggebouwd.

Naast de 21 appartementen bestaat het complex uit een gemeenschappelijke keuken, woonkamer, eetkamer, een bibliotheek en een kapsalon. Voor het persooneel zijn er kantoorruimtes en een persooneelsruimte gerealiseerd.

Het gebouw heeft een authentieke uitstraling door de gebruikte kleuren in de gevel in combinatie met de markiezenen de schuine kappen. De binnenafwerking bestaat uit duurzame materialen die in combinatie met de toegepaste sierornamenten zorgen voor de sjieke uitstraling.

Start verkoop 53 appartementen De Eilanden

09 maart 2016

Er worden in totaal 53 appartementen gerealiseerd, 8 appartementen zijn inclusief een garage. De appartementen op de begane grond hebben een garage grenzend aan de woning. De woningen op de 4e en 12e verdieping hebben een garage op de begane grond. De appartementen zijn in verschillende woningtypen onderverdeeld.

Alle appartementen hebben de beschikking over een balkon en/of terras. Het appartementengebouw heeft de beschikking over een eigen afgesloten parkeerterrein. De appartementen op de begane grond hebben een eigen toegang. De andere appartementen zijn via het centrale trappenhuis te bereiken. 

Alle appartementen beschikken over een grote woonkamer, grote slaapkamer, een badkamer en een bergruimte in de woning. Met uitzondering van het woningtype D beschikken de appartementen over een 2de slaapkamer. De appartementen op de verdiepingen hebben een extra berging op de begane grond of op de 1e verdieping.

Vanaf zaterdag 12 maart 2016 kunt u zich inschrijven voor de appartementen, u kunt hiervoor naar de Woonbeurs Vlaardingen van 10:00 tot 16:00 uur in de Grote Kerk in Vlaardingen. Wilt u meer informatie neem dan contact op met Makelaardij Thuis.                

Klik hier voor panorama view (QR-scan met besturingsprogramma Chrome) of gebruik de volgende links

Voorgevel: http://pano.autodesk.com/pano.html?url=jpgs/cbc23273-2e66-47c0-976e-125d6a2e7236 Achtergevel: http://pano.autodesk.com/pano.html?url=jpgs/1a68f0c3-a2ae-4ec3-be73-799ad40317e9

Meer nieuws »
De Eilanden
De Eilanden
Lees meer »
Nieuwbouw Centraal Bureau en audiologisch centrum voor Stichting Koninklijke Auris Groep
Nieuwbouw Centraal Bureau en audiologisch centrum voor Stichting Koninklijke Auris Groep
Lees meer »
Herbestemmen Bernadette School te Naaldwijk
Herbestemmen Bernadette School te Naaldwijk
Lees meer »