Beugsloepweg 11, 3133 KV Vlaardingen
Maandag - Vrijdag 08:00-17:00
010 434 3433

Kerkgebouw De Poort

van Zanten Bouw > Utiliteitsbouw > Kerkgebouw De Poort

Locatie: Oud-Beijerland
Status: Gereed 2018
Opdrachtgever: Evangelische Gemeente Hoekse Waard
Architect: 01-10 Architecten
Programma: Kerk
Foto’s: Bart van Hoek | architectuurbeeldbank

Omschrijving:
De Evangelische Gemeente Hoeksche Waard ontwikkelde reeds jaren geleden plannen om te komen tot de realisatie van een nieuw kerkelijk centrum in de gemeente Oud-Beijerland.
Toen een geschikte locatie in de wijk Poortwijk III werd gevonden, kwam het proces is een stroomversnelling.
Het ontwerp voor het kerkgebouw werd door 01-10 Architecten in nauwe samenspraak met de bouwcommissie ontwikkeld en in het voorjaar van 2017 in de vorm van een Engineer & Build contract gegund aan Van Zanten Bouw. Het kerkgebouw omvat een kerkzaal met een capaciteit van ca 950 plaatsen, foyer en een uitgebreid programma van zondagsschool- en jeugdfaciliteiten. Bij het ontwerp is rekening gehouden met de mogelijkheid van toekomstige uitbreiding van ondersteunende faciliteiten.
01-10 Architecten participeerde in opdracht van de aannemer in het volledig in BIM opgezette engineeringsproces. Namens de aannemer participeerden verder A&B Elektrotechniek en Dekker en van Geest in de engineering van de installaties. Mombarg Betonelementen en Ferross Staalbouw hebben een actieve rol gespeeld bij de engineering van de prefab beton- en staalconstructie.