Beugsloepweg 11, 3133 KV Vlaardingen
Maandag - Vrijdag 08:00-17:00
010 434 3433

Tennisvereniging Zuidland, gemeente Nissewaard

van Zanten Bouw > Utiliteitsbouw > Tennisvereniging Zuidland, gemeente Nissewaard

Locatie: Zuidland, gemeente Nissewaard
Status: opgeleverd
Architect: HDK Architekten
Programma: clubgebouw

OmschrijvingOp vrijdag 26 augustus vond de officiële opening plaats van Tennisvereniging Bernissepark in Zuidland. Dit nieuwe tennis- en padelcomplex is ontstaan vanwege de fusie van twee verenigingen: hiermee ontstond de behoefte aan een nieuw clubhuis op een nieuwe locatie. Gekozen is voor de locatie tussen de Kerkweg en de Melkweg – een logische keuze, hier zijn nl. ook de voetbalvereniging en de korfbalvereniging gehuisvest.

Het clubgebouw is ontworpen door HDK Architecten, Van Zanten Bouw was verantwoordelijk voor de uitvoering van de nieuwbouw.

Kenmerkend voor het ontwerp is een lange metselwerk wand met daarboven een vlak dak. De lange metselwerkwand vormt tegelijk een afscherming tussen de woningen en de activiteiten in het clubgebouw.

Aan de zijde van de tennisbanen zijn er in de gevel grote glazen puien waardoor er van uit het clubhuis goed zicht is op de banen, wat nog versterkt wordt doordat het gehele clubhuis verhoogd is aangelegd. Het hoogteverschil wordt overbrugd door een aantal treden en een hellingbaan bij de entree. De treden kunnen ook gebruikt worden als zitgelegenheid.