04
jul

Start verkoop 98 woningen KIEM in Pijnacker

Op 30 juni vond de online start verkoop plaats van de woningen in de 1e fase van nieuwbouwproject KIEM in Pijnacker. In dit project realiseren wij 76 eengezinswoningen en 22 appartementen.
Het project bevindt zich op locatie De Scheg, waar binnen enkele jaren een compleet nieuwe en duurzame woonwijk verrijst. Het gebied was in gebruik als grasland met verspreid liggende leegstaande kassen. De voorbelasting voor de eerste fase is aangebracht ter voorbereiding op de bouw.
Venster Architecten tekende het ontwerp en liet zich daarbij inspireren door het boerenerf. Dat is terug te zien in het landschappelijke karakter van de wijk en de modern boerse uitstraling van de woningen in licht metselwerk en houten gevelelementen.


In het nieuwbouwproject zijn duurzaamheid en klimaatadaptatie belangrijke thema’s. Zo reguleren wadi’s de waterhuishouding van de wijk en dragen bodemwarmtepompen bij aan het wooncomfort en energiezuinigheid van de woningen.


In het eerste kwartaal van 2023 zal het gebied bouwrijp gemaakt worden zodat wij aansluitend kunnen starten met de bouwwerkzaamheden.