Berberisweg

Berberisweg
Berberisweg
Berberisweg
Berberisweg
Berberisweg
Berberisweg
Berberisweg
Berberisweg
Berberisweg
Berberisweg
Berberisweg

Project specificaties

Soort gebouw Woningbouw

Locatie Rotterdam

Status In uitvoering

Eind 2021 startte Van Zanten Bouw met de bouw van 78 appartementen en 6 rijwoningen van het project Berberisweg. Naast het enorme bouwtempo kende het project nog een aantal uitdagingen;

De Berberis is een super ingewikkeld project waar heel veel samenkomt. De korte bouwtijd, de beperkt uitgewerkte uitvoeringstukken en het complexe gebouw maken het uitdagend. Voor ons als team was het een hele uitdaging om alle disciplines te laten samen komen.

Voor dit project was de fundering deels al aanwezig, in de vorm van een bestaande parkeergarage. Hierop zijn diverse constructieve aanpassingen gedaan: nieuwe betonwanden i.c.m. een staalconstructie, het opdikken van bestaande kolommen met spuitbeton i.c.m. koolstofwapening en het achteraf aanbrengen van voorspanwapening in betonwanden. Eenmaal boven de grond is laag voor laag het gebouw opgetrokken. Door het toepassen van holle wanden i.c.m. breedplaatvloeren hebben we een uiterst efficiënte cyclus op weten te zetten waar we per 11 werkdagen een hele verdieping van 12 woningen incl. algemene ruimtes konden draaien. In diezelfde ruwbouwfase zijn, ook per laag, de gevelsluitende HSB elementen incl. kozijnen én prefab badkamers en -toiletten geplaatst. Door het toepassen van de prefab badkamers en toiletten hebben we dus tijdens de ruwbouw al een hele inhaalslag gemaakt in onze afbouwplanning.