De Hofstee

Hofstee
Spijkernisse
Spijkernisse
Spijkernisse
Van Oosten

Project specificaties

Soort gebouw Zorginstellingen

Locatie Spijkenisse

Status Opgeleverd

Eind 2020 startte van Zanten met de realisatie van De Hofstee aan de Drogendijk in Spijkenisse. Doel: het realiseren van 20 zorgwoningen voor mensen met een verstandelijke beperking. De nieuwe zorgwoningen moesten de bestaande, kleine woonvoorziening voor 8 plaatsen vervangen. Met het nieuwe onderkomen wil Stichting De Hofstee een sfeervol thuis én dagbesteding aan kunnen bieden met als uitgangspunt geborgenheid, verbondenheid en veiligheid.

Bewoners van De Hofstee moeten prettig kunnen leven in een rustgevende, veilige omgeving, waar zij genieten, tot hun recht komen, zich thuis voelen en tot volle bloei komen. Zij mogen maximaal groeien in mogelijkheden en zelfstandigheid, zowel in het wonen als het werken. Om dat te bereiken bevat het gebouw naast de 20 appartementen diverse huiskamers en gezamenlijke ontspanningsruimtes.

De planvoorbereiding duurde jaren, gevolgd door een bouwvoorbereiding en realisatiefase, maar op 13 mei 2022 was het zo ver dat de zorgwoningen feestelijk in gebruik genomen konden worden. Alle zorgwoningen zijn betrokken door bewoners en het team van ASVZ is begonnen met het leveren van passende zorg. Burgemeester Foort van Oosten verrichtte de officiële handeling, samen met de oudste en jongste bewoner van De Hofstee.

Initiatiefnemer en voorzitter van het stichtingsbestuur van De Hofstee is het echtpaar Korengevel. Zij hebben zelf een zoon met een verstandelijke beperking en weten als geen ander hoe belangrijk aandacht en inzet is voor deze kwetsbare doelgroep. Voor hun jarenlange maatschappelijke inzet ontvingen zij tijdens de officiële opening een koninklijke onderscheiding.