Tennisvereniging Zuidland, gemeente Nissewaard

Zuidland
Zuidland
Zuidland
Zuidland
Zuidland
Zuidland
Zuidland

Project specificaties

Soort gebouw Sport- en recreatieruimte

Locatie Nissewaard

Status Opgeleverd

Op vrijdag 26 augustus 2022 vond de officiële opening plaats van Tennisvereniging Bernissepark in Zuidland. Dit nieuwe tennis- en padelcomplex is ontstaan vanwege een fusie van twee verenigingen: hiermee ontstond de behoefte aan een nieuw clubhuis op een nieuwe locatie. Gekozen is voor de locatie tussen de Kerkweg en de Melkweg – een logische keuze, hier zijn nl. ook de voetbalvereniging en de korfbalvereniging gehuisvest.

Het clubgebouw is ontworpen door HDK Architecten, Van Zanten Bouw was verantwoordelijk voor de uitvoering van de nieuwbouw.

Kenmerkend voor het ontwerp is een lange metselwerkwand met daarboven een vlak dak. De lange metselwerkwand vormt tegelijk een afscherming tussen de woningen en de activiteiten in het clubgebouw.

Aan de zijde van de tennisbanen zijn er in de gevel grote glazen puien waardoor er van uit het clubhuis goed zicht is op de banen. Dit wordt nog versterkt doordat het gehele clubhuis verhoogd is aangelegd. Het hoogteverschil wordt overbrugd door een aantal treden en een hellingbaan bij de entree. De treden kunnen ook gebruikt worden als zitgelegenheid.